Onderhoud fiets

Heeft je fiets een onderhoudsbeurt nodig? Kom dan naar het Wiel Lelystad, wij beschikken over een professioneel ingerichte werkplaats, waarin het onderhoud door vakkundige en gediplomeerde fietsenmakers worden uitgevoerd. Rijwielhandel het Wiel op de Botter in Lelystad geeft u de garantie dat er wordt gewerkt met de beste materialen en technieken. Wij kunnen fietsen van alle merken onderhouden.

​Onderhoudsbeurt

Goed onderhoud van je fiets is het halve werk. Bij regelmatig onderhoud gaat de fiets gewoon langer mee. Om zo lang mogelijk van je fiets te kunnen genieten, is het van belang om jouw fiets goed af te laten stellen, te laten controleren tijdens een servicebeurt en goed schoon te maken.​

Een eerste controle- en afstelbeurt kun je het beste doen nadat je jouw fiets enkele honderden kilometers hebt ingereden. Veel onderdelen hebben namelijk tijd nodig om zich ‘te zetten’.

Onderhoud fiets: wij raden je aan om je fiets een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. Het Wiel Lelystad heeft de kennis en het gereedschap om elk onderdeel (ook verborgen) af te stellen en te smeren. Bijvoorbeeld draaiende delen als het balhoofd, freewheel en de versnellingsnaaf. Onze specialisten herkennen direct kleine onvolkomenheden en lost deze voor je op. Ook kan hij een professioneel oordeel geven over de toestand van bijvoorbeeld banden, tandwielen, de spaakspanning en ketting. De meest geschikte tijd om een jaarbeurt uit te voeren is voor het begin van de winter of voordat je bijvoorbeeld op fietsvakantie gaat. Laat je fiets nooit in onverzorgde staat aan een eventuele ‘winterslaap’ beginnen.

Zelf kun je ook bijdragen aan het onderhouden en winterklaar maken van je fiets:

  • Vet chroom en aluminium delen in met zuurvrije vaseline.
  • Maak je ketting regelmatig goed schoon en vet de ketting daarna licht in.
  • Zorg dat je banden goed op spanning zijn.

​Ons team

Onderhoud fiets nodig? Ons team bestaat uit professionele, vakkundige en gediplomeerde mensen die door het volgen van periodieke bijscholing werken met de laatste technieken. Deze technieken zorgen ervoor dat uw fiets of elektrische fiets snel klaar is en naar behoren blijft rijden. Wat geldt voor ons assortiment, geldt ook voor onze werkplaats: de prijzen zijn verrassend laag en de kwaliteit verrassend goed! Ook voor het onderhoud van uw fiets helpt het Wiel Lelystad je weer graag op weg!
Kom gerust langs of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder.